blue cheese dressing

Home made Blue Cheese Dressing – gled deg

En skikkelig amerikansk klassiker. Spicy kyllingvinger, eller grønnsaker som dyppes i en fyldig dipp av blåmuggost. – Det høres veldig kjedelig ut men sier du Blue Cheese Dressing er det mange som trekker på smilebåndet.

Det å lage selve dressingen er ikke utfordringen, men at hele familien skal synes dette er like bra, bør du kanskje gjøre litt “research”. Det er nemlig ikke alle som liker den noe skarpe smaken av blue cheese.

blue cheese dressing
Foto: Pixabay

Hva som er den perfekte Blue Cheese – det er smak og behag. Jeg har hentet frem to alternativer fra Tine sin serie Selbu blå. Jeg har testet Kraftig og vanlig blå.

Ingredienser i Home made Blue Cheese Dressing

  • 240 gram Hellmann’s Real Mayonnaise
  • 1 1/3 dl Kremfløte
  • 1 1/3 dl Seterrømme, eller Lett Rømme
  • 1 ts Worcestershire saus
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss hakket gressløk
  • 130 gram smuldret blå ost
  • Salt og pepper etter smak

Enkelte kan også finne på å tilsette litt ferskpresset sitronsaft mot slutten, men det finnes syre både i majonesen og rømmen. Skal du hjelpe “kyllingen” litt, er det mulig å ta ett forsiktig dryss med Cayenne Pepper i blandingen, men vær forsiktig.

Bland sammen majones, fløte og rømme i en bolle. Pisk det godt, slik at alle fett-stoffene blander seg godt. Tilsett deretter krydderiene, smak til dressingen med salt og pepper. Husk at blåmuggosten kan være litt salt på smak. Denne røres inn mot slutten av lagingen.

Det hele smaker mye bedre om det får hvile mellom 3-4 timer i kjøleskapet før servering.

Om Blue Cheese

Blåmuggost eller edelost av alle slag danner grunnlaget for denne smakfulle dressingen. Server dressingen til all slags grillmat, eller til en av sommerens mange salater.

I tillegg til å bli brukt som en salatdressing, kombineres blåmugostdressing godt med en rekke ingredienser som kylling, kalkun, hvitløksbrød, mais, Den kan brukes som dressing til sandwich eller wraps eller innlemmet i fall med andre ingredienser som kremost, rømme, og BBQ-saus.