Dijon saus

Dijon saus til grillet oksekjøtt

Her er en dijon saus som passer perfekt til stekt oksekjøtt – enten det er indrefilet, ytrefilet eller entrecote. Sausen kan gjerne lages klar før man inntar orkesterplassen ved grillen.

Ingredienser – dijon saus

  • 50 gram bacon i terninger
  • 1 ss olivenolje om nødvendig
  • 1 ss ferske veldig finhakkede rosmarinblader
  • 1 fedd hvitløks / knust
  • 1 ss dijonsennep
  • 1/3 l kremfløte 35%
  • salt og pepper etter smak

Start med å frese baconet til det blir sprøtt. Jeg bruker gjerne ferdig ternet bacon fra kjøledisken. Når baconet er sprøtt (ikke brent) tilsettes de øvrige ingrediensene. Ikke bruk for mye dijon sennep, da den kan gi en bitter smak dersom det tilføres for mye. Fløten skal gjøre at sausen tykner til.

Dijon saus
Foto: Pixabay.

 

Dijonsennep er en type lys sennep uten eller med svært lite sukker og iblant hvitvin. Dijonsennepen lages av sennepsfrø fra svartsennep. På 1600-tallet var Dijon i Frankrike sentrum for sennepsproduksjonen og i 1776 startet Grey & Poupon sin kjente fabrikk. Dijon står fortsatt for 90% av Frankrikes sennepsproduksjon.