Det er viktig å unngå is i rubben?

Spice rub er en hvilken som helst blanding av malt krydder som er laget med det formål å gni på kjøttet at før maten tilberedes. Bare unngå å få is i rubben.

Rubben danner en hinne på kjøttet. Maten kan marineres i krydderblandingen en stund for at smakene skal sette seg, eller den kan tilberedes umiddelbart etter at den er “rubbet”. Rubben kan være med på grillen, eller fjernes før du steker.

Krydderne er vanligvis grovmalt. I tillegg til krydder kan salt og sukker tilsettes blandingen, saltet for smak og sukker for karamellisering. Ulike salter brukes noen ganger på grunn av deres unike kvaliteter, for eksempel rosa himalayasalt. Den enkleste gni er bare grovmalt svart pepper som i biff au poivre eller pepperbiff.

Spice rub kan også ha ingredienser som urter, knust hvitløk eller olje tilsatt for å lage til en pasta konsistens.

rubben
Foto: Pixabay.com

GUGA – Rubben

En god krydderblanding gjør underverker med grillmaten. Lag en dobbel porsjon av grillmester Guga rub, så har du til hele grillsesongen. Krydderet passer til alle typer kjøtt.

  • 150 gramsalt.
  • 150 gram brunt sukker.
  • 150 gram røkt paprika.
  • 2 ss hvitløkspulver.
  • 2 ss løkpulver.
  • 2 ss svart pepper.
  • 2 ss gurkemeie.
  • 2 ts kanel.

Bland alle ingrediensene sammen enten i en morter eller i bolle. Oppskriften på rub gir ca. 6 dl. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren.

Dette er en krydderblanding som passer kjempegodt som rub til Texas-spareribs. Skal du grille annet svinekjøtt eller kylling kan du jammen krydre med denne godsaken da også