Lag din egen Thousand Island dressing

Thousand Island dressing er en amerikansk salatdressing basert på majones og kan inneholde olivenolje, sitronsaft, appelsinjuice, paprika, Worcestershire saus, sennep, eddik, fløte, chilisaus, tomatpuré og ketchup eller Tabasco-saus.

Den kan også inneholde finhakkede ingredienser, som sylteagurk, løk, paprika, grønne oliven.

Ifølge The Oxford Companion to American Food and Drink kommer dressingsnavnet fra Thousand Islands-regionen, som ligger langs den øvre St. Lawrence elven mellom USA og Canada. Innenfor denne regionen sier en vanlig versjon av dressingens opprinnelse at en fiskeguides kone, Sophia LaLonde, laget tilbehør til mannen hennes Georges middag.

En annen versjon av historien, forteller at sommergjesten George Boldt, som bygde Boldt Castle mellom 1900 og 1904. Han var også eier av Waldorf-Astoria Hotel. Hotellets maître d’hôtel, Oscar Tschirky, ble bedt om å sette dressing på menyen i 1894 etter at han glemte å ta dressing på salaten og improviserte med hvilke ingredienser den inneholdt.

I en artikkel fra National Geographic fra 1959 heter det

Thousand Island Dressing ble angivelig utviklet av Boldts kokk. Til tross for påstander om at han var involvert i å skape salatdressingen på Waldorf, nevnte ikke kokken Tschirky salatdressingen i kokeboken sin som ble utgitt i løpet av denne tidsperioden.

 

Ingredienser Thousand Island dressing

  • 240 gram majones
  • 1/4 gul løk, veldig finhakket
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss saft fra sylteagurk
  • 1 finhakket sylteagurk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/2 ts paprikakrydder
  • 1/4 ts salt

Kombiner alle ingrediensene i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.

Hell over på et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet til du trenger den. Den beste smaken, vent 24 timer til smakene setter seg. Dressingen kan oppbevares i omtrent en uke