About

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikanerne er nok mest kjent for deres hamburgere, men de har mange flere spennende retter å by på som bl.a. spareribs og jambalaya. Vi har samlet flere gode amerikanske oppskrifter for deg her.

Amerikansk mat er berømt i hele verden som fet fastfood du kjøper på kjederestauranter. Men det er en historie bak hver og én av de mest ikoniske amerikanske matrettene som burgeren, fried chicken og key lime pie. Vi gir deg en introduksjon til de 10 viktigste matrettene i det amerikanske kjøkkenet og gir gode tips til hvor du skal spise dem.

Historisk sett er ikke fried chicken amerikansk mat. Det var noe de afrikanske slavene tok med seg da de kom til Sørstatene, og som etterhvert ble en utbredt matrett i de sørlige statene i USA. Vi har likevel valgt å kalle det en amerikansk rett, siden en særlig mann i Kentucky gjorde fried chicken til en ikonisk rett. I 1940 ble Harland Sanders ferdig med sin oppskrift på 11 typer krydder og en helt særlig tilberedningsmetode som gjorde hans fried chicken crispy og velsmakende. You guessed it, det er snakk om Kentucky Fried Chicken (KFC), som i dag finnes i 136 land i hele verden. Kanskje har du allerede smakt det hos fastfood-kjeden, men vi anbefaler å prøve fried chicken på alt fra restauranter til selvstendige, små boder i Sørstatene.