Amerikanske pannekaker

Denne porsjonen av amerikanske pannekaker passer til ca 4 personer. Over there serveres det nesten alltid med pisket smør, maple syrup og friskebær.

  • 4 egg
  • 5 dl lettmelk
  • 100 g smeltet smør
  • 6 dl hvetemel
  • 3 teskjeer bakepulver (strøkne)
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje vaniljesukker

Slik går du frem – amerikanske pannekaker

Pisk eggene med melk og smeltet smør (hvis du vil ha ekstra luftige pannekaker, kan du piske eggehvitene for seg og forsiktig ha dem i røren helt på slutten).

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett mens du rører jevnt. Røren skal være ganske tykk, omtrent som tykk vaffelrøre.

La røren svelle i ca. 15 minutter. Stek pannekakene på vanlig stekepanne.

De kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 15–20 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Amerikanske pannekaker passer perfekt til en god julefrokost eller julebrunch. Sett gjerne frem litt bær, nøtter, syltetøy, sirup og lignende, da er brunchen klar.