Long Island Iced Tea -Old American recipes

Long Island Iced Tea er en cocktail laget av brennevins-sortene vodka, gin, tequila, rom og triple-sec, samt gjerne cola og en sour-miks. Blandingsforholdet er ofte like deler vodka, gin, rom, tequila, triple-sec, og 1,5 deler sour-miks, og til slutt heller man oppi cola. Drinken har flere varianter, dette er den offisielle oppskriften fra International Bartender Association.

Robert “Rosebud” Butt hevder å ha oppfunnet Long Island iced tea som et bidrag i en konkurranse om å skape en ny blandet drink med triple sec i 1972 mens han jobbet på Oak Beach Inn på Long Island, New York.

En annen variant av drinken hevdes å ha blitt oppfunnet på 1920-tallet under forbudstiden  i USA av en “Old Man Bishop” i et lokalsamfunn ved navn Long Island i Kingsport, Tennessee. Drinken ble deretter perfeksjonert av Ransom Bishop, Old Man Bishop’s sønn. Denne drinken inkluderte whisky og lønnesirup.

Long Island Iced Tea
Foto: Pexels.com

Ingredienser Long Island Iced Tea

  • 1 cl Vodka
  • 1 cl rom, hvit
  • 1 cl tequila
  • 1 cl appelsinlikør (triple-sec)
  • 1 cl gin
  • 2 cl sitronsaft, presset
  • 2.5 cl sukkerlake
  • Coca-Cola

Andre varianter

Drinken har holdt seg populær på tvers av kulturmedier gjennom tidene. Denne populariteten til Long Island har skapt sin egen familie av highballs.  Mange drinker er fortsatt populære i seg selv på mange steder i hele USA, mens de skyldes suksessen til den opprinnelige isteten fra Long Island. Et eksempel på en variasjon til Long Island er Grateful Dead (også kjent som Purple Rain eller Black Superman), som bruker den samme blandingen som Long Island, men Triple Sec erstattes med et skudd av Chambord og cola erstattet med Sprite.

Adios Motherfucker regnes som en variant av Long Island Iced Tea med Blue Curaçao som erstatter Triple Sec og sitron-lime soda som erstatter cola; den har en særegen blå farge som ligner på en Blue Hawaiian. Hvis tranebærjuice erstattes av cola, er resultatet en Long Beach Iced Tea og har en rødaktig farge. Hvis Midori erstattes av Coca-Cola, blir resultatet en Tokyo Iced Tea og har en grønn farge.

Du finner oppskriften på Cosmopolitan her – også en populær drink “over-there”.