Hvordan lage en klassisk Margarita ?

 

Det er vanligere å bruke blank tequila fremfor gyllen i en klassisk margarita. Av appelsinlikør, sier oppskriften egentlig triple sec, og her er Cointreau den vanligste. Limejuicen skal være friskpresset.

Bland ingrediensene sammen med is i en shaker og rist godt. Server over is (on the rocks) i et margarita-glass (se bildet). Om du ikke har margarita-glass, kan du bruke cocktailglass (type dry martini). Har du mye isbiter i drinken, eller lager en frozen versjon (med is i blender), trenger du mer plass, og da kan du bruke et old fashioned glass eller et rødvinsglass.

Om du vil ha saltrand på kanten av glasset, gnir du en limebåt rundt utsiden av kanten på glasset, og dypper så glasset i salt.

De aller fleste under 70 år har ikke appelsinlikør stående

Jeg lærte denne oppskriften i New York
  • Saften fra 10 lime
  • Saften fra 2 appelsiner
  • Revet skall fra 1 lime
  • Revet skall fra 1 appelsin
  • 120 gram sukker.
Deretter blander du dette og tequila i like mengder over masse deilig isbiter. Husk å vaske limen og appelsinen du benytter til rasping. De bruker mange “tøffe” sprøytningsmidler “over there”.

Historien bak klassisk Margarita ifølge WIKI:

Det finnes flere historier om hvordan drinken Margarita oppsto. Her følger et lite utvalg

  • Tidlig på trettitallet ble cocktailen skapt på veddeløpsbanen Caliente i Tijuana
  • I 1936 skapte Danny Negrete drinken for kjæresten sin, Margarita, da han arbeidet på Garci Crespo Hotel i Tijuana.
  • Carlos Herrera skapte denne drinken i 1938 eller 1939 for Marjorie King, en “showgirl” som ikke kunne drikke annet brennevin enn tequila. Dette skjedde på baren Rancho La Gloria i Tijuana.
  • 4. juli 1942 spurte en kunde Francisco Morales, bartender på Tommy’s Place i Ciudad Juárez, etter en magnolia, men han husket ikke innhaldet i en magnolia. Dermed fant han på noe, og kalte drinken “Prestekrage”, på spansk “Margarita”.
  • En gang på førtitallet skapte Enrique Bastante Gutierrez denne drinken for filmstjernen Rita Hayworth, som egentlig het Margarita Carmen Cansito.
  • I 1948 skapte Margaret Sames drinken for et selskap hun holdt i baren sin i Acapulco. Senere flyttet hun til El Paso, Texas, og opptrådte på fjernsyn i USA for å demonstrere hvordan den ekte margaritaen skulle lages. Ryktene sier også at rockebandet Kiss var hyppige gjester i denne baren da de spilte inn albumet “The Elder” i Acapulco sommeren 1981.
  • I 1948 ble drinken til i The Balinese Room i Galveston, Texas, skapt av bartenderen Santo Cruz. Han laget drinken til sangerinnen Peggy Lee.
  • Tidlig på femtitallet ble drinken laget på restauranten “Tail o’ the Cock” i Los Angeles for å introdusere tequilamerket José Cuervo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *